R.S. Vision nu verkrijgbaar op alle Clio R.S. versies

Met zijn revolutionaire styling en design combineert R.S. Vision op de Clio R.S. vier lichtfuncties en biedt uitstekende prestaties. Met zijn sportieve uiterlijk van de geblokte vlag is R.S. Vision direct herkenbaar. Het systeem dat geïntroduceerd werd op de Clio R.S.16 als extra verlichting is nu beschikbaar op alle versies van de Clio R.S.

Naast het ontwerp – dat wat extra beperkingen heeft voor het licht – zijn de Renault Sport ingenieurs er in geslaagd om extra koplampen, extra dimlicht, mistlampen en extra bochtverlichting allemaal in dezelfde eenheid in te bouwen.

“De combinatie van deze vier functies binnen dezelfde unit is een wereldprimeur”, benadrukte François Grosdidier, Lighting Manager bij Renault Sport. “De prestaties zijn uitzonderlijk, met een bereik van 300 meter ten opzichte van 200 meter zonder de module. En de extra bochtverlichting werkt zelfs in haarspeldbochten dankzij het gebruik van een reflector, afzonderlijk van het mistlicht.”

Voor techneuten onder ons: R.S. Vision werkt met negen LEDs: vijf LEDs voor de bochtverlichting en vier power-LEDs voor andere functies. Het gehele systeem verbruikt slechts 18 watt, gelijk aan de helft van die van een conventionele mistlamp.

Voor nachtelijke ritten is het bereik en de lichtopbrengst van R.S. Vision lichtunits aanzienlijk beter dan zelfs de beste Xenon verlichting en bieden de automobilist nog meer comfort en veiligheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *