De Grand Prix van China 2017

Het Renault Sport Formula One Team had een frustrerende Chinese Grand Prix waarbij Nico Hülkenberg als 12e en Jolyon Palmer als 13e finishten na een incidentrijke 56 ronden tellende race op het Shanghai International Circuit.

Nico’s goede kwalificatie werd ongedaan gemaakt door een vroege pitstop voor droogweerbanden wordt gevolgd door een incident op de baan met een Virtual Safety Car situatie, dat elk voordeel van de vroege bandenwissel en de race-strategie onderuit haalde. Een verhaal van gelijke strekking was van toepassing voor Jolyon Palmer. Het duo finishte slechts twee seconden uit elkaar.

Red Bull Racing Max Verstappen liet weer van zich spreken met een fantastische inhaalrace op het in het begin vochtige asfalt van het circuit. De Nederlander reed vanaf een 17e plek op de grid naar een podiumplaats, maar wel met teamgenoot Daniel Ricciardo aan z’n staart. Beide coureurs streden tegen het Ferrari duo Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen.

Red Bull Racing verlaat China op de derde plaats in het constructeurskampioenschap met 37 punten. Max staat op de derde plaats in het kampioenschap met 25 punten en Daniel zesde met tien punten.

Scuderia Toro Rosso’s Carlos Sainz reed an inspirerende Chinese Grand Prix, met een aantal snelste ronden op zijn naam en een zevende plek aan de finish van het Shanghai International Circuit. Carlos ging als enige coureur van start op de supersoft banden en ondanks een paar glijpartijen was hij in staat om wat plekken te stijgen. behalve de snelste racerondes op zowel de soft- als de supersoft banden had hij ook een paar memorabele gevechten. Daniel Kyvat’s race startte vanaf de negende plek op de grid, maar eindigde na slechts 18 rondjes.

Het team verlaat China als vierde in het constructeursklassement, terwijl Carlos op de zevende plaats in het coureurskampioenschap staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *