Nieuwe Renault Koleos komt naar Europa

De Renault Koleos, onthuld in Peking in april 2016 en inmiddels te koop in Australië, Turkije, Azië, Golf-regio en een aantal Zuid-Amerikaanse landen, komt medio 2017 op de Nederlandse en Europese markt. Hij combineert de robuuste uitstraling van een SUV met het comfort van een ruime sedan.

In Nederland wordt de Koleos leverbaar met een keuze van lederen en stoffen bekleding, aluminium dakrails, de Renault handsfree-card en achteruitrijcamera. De SUV is ook voorzien van het R-LINK 2 multimedia- en navigatiesysteem met 8,7-inch touchscreen, navigatiekaart Europa, Bluetooth, digitale radio en connectiviteit via Apple CarPlay en Android Auto™.

Het Intens uitrustingsniveau heeft standaard 18-inch lichtmetalen wielen, LED PURE VISION koplampen, optionele lederen bekleding ‘Rivièra’ met keuze uit de kleuren zwart, grijs of bruin.

Daarnaast wordt de Renault Koleos ook aangeboden in de luxe uitvoering INITIALE PARIS. Deze versie is leverbaar in de exclusieve metaalkleur ’Noir Améthyste’ en komt met 19-inch lichtmetalen wielen en Nappa-lederen bekleding in zwart of grijs. Verder is de INITIALE PARIS voorzien van een uitgebreide reeks veiiligheid- en assistentiesystemen, inclusief Easy Park Assist en het state-of-the-art Bose® audiosysteem met twaalf high-end speakers.

Kopers in Nederland hebben keuze uit twee dieselmotoren: de Energy dCi 130 4×2 met handbediende zesversnellingsbak en de Energy dCi 175, leverbaar als 4×2 met X-Tronic automaat of als 4×4 met X-Tronic automaat.

Uitgebreid en veelzijdig aanbod van crossovers

Renault blijft het productaanbod vernieuwen en biedt een gevarieerd aanbod crossovers voor uiteenlopende behoeften:

  • De nieuwe Captur: de urban B-segment crossover.
  • De nieuwe Koleos, gelanceerd in 2016 en vanaf juni 2017 leverbaar in Europa. Deze D-segment crossover biedt alles wat van een ruime crossover wordt verwacht met de uitrusitng en prestaties van een sedan.
  • De Kadjar: attractieve C-segment crossover, gepresenteerd in 2015 en een onderscheidend design.

Succesverhaal met internationale groeiambities

De Captur is een van de bestverkochte modellen van Groupe Renault. In Nederland is de Captur het bestverkochte model in de particuliere markt. Voor het tweede opeenvolgende jaar was hij de polulairste in zijn segment, met een omzet van 215.670 stuks in 2016. Daarmee nam de verkoop 10,8% toe ten opzichte van 2015. En dat slechts vier jaar na zijn lancering. De nieuwe Captur staat vanaf juni 2017 bij de Renault dealer, prijzen volgen op een later moment.

Nu de Kadjar bijna twee jaar te koop is, heeft hij een stevige positie in het C-segment. Met bijna 128.000 verkochte modellen in 2016 is de Kadjar niet meer weg te denken uit het segment. Hij wordt verkocht in bijna zeventig landen en is het eerste model van Groupe Renault dat ook in China geproduceerd wordt.

De nieuwe Koleos is van meet af aan bedoeld voor internationale markten. Vanaf juni 2017 zal hij ook Europa veroveren en de goede reputatie van Renault op het gebied van crossovers versterken. De SUV wordt geproduceerd, voor alle landen behalve China, in het Zuid-Koreaanse Busan. In Nederland komt de Koleos medio 2017 op de markt, de prijzen volgen later.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *