MP Motorsport met Richard Verschoor, Jarno Opmeer en Neil Verhagen in FR 2.0

Ook al sloeg MP Motorsport in 2016 de Eurocup Formule Renault 2.0 een jaartje over, in 2017 is MP weer helemaal terug op het hoogste niveau in de Formule Renault, in een vernieuwde Eurocup die dit jaar veel F1-circuits aandoet. Zo doen de jonge talenten de circuitervaring op die ze nodig zullen hebben voor de volgende stappen in hun carrière: GP3 en Formule 2. MP verschijnt aan de start met Richard Verschoor (kampioen NEZ F4 en Spaans F4), Jarno Opmeer (runner-up NEZ F4) en Neil Verhagen (Amerikaans kampioen F1600).

“Het is uniek dat we het Formule Renault 2.0-seizoen ingaan met drie coureurs die junior zijn van een Formule 1-team”, zegt Dorsman niet zonder trots. “Zo’n sterke line-up hebben we in mijn ogen nog nooit gehad. Richard Verschoor en Neil Verhagen worden gesteund door Red Bull, Jarno Opmeer is Renault-junior. Natuurlijk debuteren ze alle drie in de Formule Renault, ze hebben te maken met sterke tegenstand van coureurs met meer ervaring. Toch denk ik dat ze zó talentvol zijn dat ze meteen voorin zullen meestrijden.”

2017 wordt een druk jaar voor MP Motorsport. Het grootste formuleteam van Nederland is komend seizoen op drie fronten actief: Formule 2, Eurocup Formule Renault 2.0 en Formule 4. In alle drie categorieën heeft MP de potentie om hoge ogen te gooien, zo werd duidelijk op de teampresentatie.

Op de drukbezochte presentatie trokken de coureurs en medewerkers van MP het doek af van alle auto’s waarmee het Nederlandse team in 2017 door Europa trekt. Na een uiterst succesvol 2016, waarin MP twee internationale titels veroverde, streeft het team voor komend seizoen hetzelfde succes na. Met de coureurs in zijn stal zijn daar ook alle kansen toe, vindt teammanager Sander Dorsman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *