Margot Laffite blijft nog even bij Renault Sport

Wees niet verbaasd als het je niet lukt om Margot Laffite bij te houden. Met zo’n achternaam ontvouwt het leven zich op hoge snelheid. Als zeer getalenteerd coureur werd ze in 2014 gevraagd voor een samenwerking met Renault Sport. “Het is een samenwerking die heel belangrijk voor me is, want Renault Sport en ik delen dezelfde waarden als het gaat om de autosport”, aldus Margot.

In zo’n geval is het logisch dat een samenwerking wordt verlengd. “We zijn verheugd dat Margot deel uit blijft maken van de Renault Sport familie,” zei Eric Bernard, Commercial & Communications Director van Renault Sport Cars. “Met haar race achtergrond is ze perfect geschikt voor deze functie. Maar ook als een volleerd professional zorgt ze voor een frisse wind en veel enthousiasme in het promoten van de producten en de waarden van Renault Sport. Daarnaast besteden we veel aandacht aan haar onpartijdige visie op onze producten.”

Net als in voorgaande jaren zal Margot Laffite regelmatig aanwezig zijn op de Renault Sport evenementen, waaronder de komende Track Day op Spa-Francorchamps op 24 april. In de tussentijd kunnen de vele fans haar vinden op het kleine scherm voor de Formule 1 Grand Prix van het seizoen op Canal+ en de presentatie van het programma V6 op AB Moteurs.

Drie vragen voor Margot Laffite…

Wat kun je ons vertellen over de samenwerking met Renault Sport?

“Ik heb het geluk gehad om deel te nemen aan een grote variëteit van evenementen sinds 2014: wedstrijden, trackdays, beurzen, gala’s en dergelijke. Al deze gebeurtenissen hebben één ding gemeen: ze geven ons de mogelijkheid om speciale momenten te delen met de echte liefhebbers. Er hangt een geweldige sfeer bij de Renault Sport Track Days omdat iedereen bij elkaar komt om hun passie te delen en plezier te hebben in het rijden met hun fantastische auto’s. We gaan dit jaar ook onze aanwezigheid in de traditionele en sociale media opvoeren. Ik ben ook trots en blij om Du Sport et Plus te kunnen ondersteunen tijdens een aantal evenementen. Sport et Plus is een goed doel dat het dagelijkse leven van zieke kinderen probeert te verbeteren.”

Wat is uw dagelijkse auto?

“Ik heb op dit moment een Megane GT. Die vijf deuren zijn echt praktisch voor bijvoorbeeld een kinderzitje. De GT heeft een goede balans, hij ziet er goed uit en biedt uitstekende prestaties voor in het dagelijkse verkeer.”

Het Formule 1 seizoen is vorig weekend weer van start gegaan. Hoe denk je dat het Renault Sport Formula One Team het zal gaan doen?

“Het is moeilijk om te zeggen hoe de teams het zullen doen op basis van de tests in Barcelona en de seizoensopener in Melbourne. Als er één ding zeker is, is het dat Renault in staat om dit jaar opnieuw te beginnen, in tegenstelling tot 2016 toen ze moesten werken met het bestaande chassis. Ik denk dat het Renault Sport Formula One Team in staat is om met alle know-how een stap voorwaarts te maken, zeker met een coureur van het kaliber van Nico Hülkenberg aan boord.”

Margot over het Renault Sport gamma…

Twingo GT: “De Twingo is nog steeds een legendarische auto in mijn ogen. De GT is leuk en schattig en een waar genoegen om mee te rijden. Ik was aangenaam verrast door de ruimte.”

Clio R.S. 220 EDC Trophy: “Het woord dat het eerst in me opkomt is‘efficiënt’. Hij heeft precies genoeg vermogen voor een ​​leuke rit en het chassis houdt het onderstuur binnen de perken.”

Clio Cup: “Ik heb het geluk gehad om er een paar races mee te mogen rijden, maar het is echt moeilijk om er heel snel te rijden. Het geheim zit ‘m in het opwarmen de achterwielen zodat de auto mooi in balans blijft.”

Megane GT: “Het is de ideale auto voor het dagelijkse verkeer, met zijn vijf deuren die absoluut noodzakelijk zijn als je een klein gezin hebt zoals ik. Dankzij 4Control is de handling gewoon geweldig.”

Megane R.S. : “Mijn favoriete auto. De Megane III R.S. bood een sportieve rijstijl. Het chassis was fantastisch en over het algemeen was de auto net zo goed als alles wat de zogenaamde high-end fabrikanten te bieden hebben. Ik kan niet wachten tot de volgende versie komt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *