Android Auto en Apple CarPlay binnenkort bij Renault

Het Mobile World Congress in Barcelona, maar ook de AutoSalon van Genève bevestigden het: een ‘Connected Car’ is één van de volgende grote stappen voor de automobielindustrie. Mogelijkheden als slime auto’s, nieuwe vormen van mobiliteit en zelfrijdende auto’s dienen zich aan. Niet alleen interessant voor de automobielindustrie, maar ook voor de tech-bedrijven. Het past geheel in het beeld van het ‘internet of things’, slimme steden, slimme huizen en al deze dingen gaan uiteindelijk jouw reis optimaal verzorgen.

renault-rgo-image-2.jpg

Met de nieuwe release van R & Go, Renault’s auto en multimedia app voor kleine auto’s (Twingo, Clio, Captur) en lichte bedrijfsvoertuigen (Kangoo Express, Master, Trafic) kan iedereen genieten van de volledige media, navigatie en het real-time dashboard direct weergegeven op hun smartphone met een nieuw design, maar ook met hun eigen digitale omgeving. Wil je gebruikmaken van Maps Waze of Google in plaats van de ingebouwde navigatie? Je kunt het gewoon toevoegen. Wil je door de eindeloze lijst van internet radiostations uit Google Music bladeren? Het is er voor je. Wil je snelkoppelingen voor je favoriete smartphone apps maken? In slechts een paar klikken is het geregeld. Uiteraard ben je ook in staat om oproepen te beantwoorden of berichten te sturen zonder enige afleiding – dit alles nog steeds samen met de snelheidsmeter, eco-score, etc. en uiteraard onthoudt de app ook de plaats waar je je auto hebt geparkeerd

renault-r-link-image-3

Wil je nog meer met je smartphone in een Renault doen? Vanaf april, zullen alle nieuwe auto’s die uitgerust worden met R-LINK samenwerken met de toonaangevende smartphone projectie technologie van Google en Apple. Terwijl R-LINK Evolution, leverbaar in de Renault Clio en de nieuwe Renault Captur Android Auto zal ondersteunen, zal R-LINK 2, verkrijgbaar in de Megane, Scenic, Talisman, etc. zowel Android Auto en Apple CarPlay ondersteunen. Zo kun je profiteren van de breedste combinatie ooit: onboard R-LINK apps en Google/Apple apps. Allen geïntegreerd op het auto-scherm – met gemakkelijke overgang van de ene naar de andere. je maakt zelf de keuze, 100% veilig, dankzij de stembesturing direct vanaf het stuurwiel.

renault-r-access-image-3

8 gedachten over “Android Auto en Apple CarPlay binnenkort bij Renault”

  1. Lees ik het goed dat er op de nieuwe Captur geen Apple Car Play wordt geleverd? Geen R-Link 2? Kan toch niet waar zijn?

  2. We zijn ondertussen juni, en ik rij momenteel met een nieuwe grand-scenic met R-link 2. in de R-link store vind ik nog nergens de Android-auto app om connectie te maken met mijn telefoon. Wordt hiervoor een update voorzien? Ik heb de app wel al op mijn telefoon staan en kan mijn telefoon zonder problemen via bluetooth en usb met de wagen verbinden, maar de auto gebruikt de connectie momenteel enkel voor media en telefoon.

  3. Ik heb een Megane (zen uitvoering 130 pk) bouwjaar nov 2016. Wanneer komt een kaart update voor het r link 2 navigatiesysteem?

  4. Ik heb een 2016 Kadjar.
    Ik heb begrepen dat vanaf de 2017 modellen Android Auto er standaard in zit. Maar gaat deze update ook uitkomen voor de Rlink2 van de 2016 modellen ? En is er enig idee over wanneer dit gaat zijn ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *